18. jan, 2018

Visa grāmatvedība internetbankā: jauns risinājums Swedbank klientiem

Mazāk papīra rēķinu, ietaupīts uzņēmuma laiks, nauda un cilvēkresursi – tie ir daži būtiskākie ieguvumi, kurus uzņēmumiem un to grāmatvežiem sniedz Swedbank jaunais, sadarbībā ar tehnoloģiju kompāniju ERPLY izstrādātais risinājums – Latvijā pirmā internetbankā integrētā, mākoņdatu tehnoloģijās balstītā grāmatvedības programmatūra “ERPLY Books”.

Atvieglojam grāmatvežu darbu

Risinājums piemērots kā mazu, tā arī vidēju un lielu uzņēmumu grāmatvedībai, tāpat tas lieti noderēs uzņēmumiem, kas sniedz grāmatvedības ārpakalpojumus. Pašlaik Swedbank internetbankā “ERPLY Books” var izmēģināt bez maksas. Lai ar to strādātu, uzņēmumam nav papildus jāinstalē jauna sistēma vai jāiegādājas licences, bet visas darbības iespējams paveikt uzreiz Swedbank internetbankā.

“Dinamiskajā digitālo risinājumu laikmetā Swedbank eksperti meklē arvien jaunas iespējas, kā tehnoloģijas var uzlabot uzņēmumu darbību, veicināt to efektivitāti, attīstību un ekonomikas izaugsmi,”

stāsta Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante.

“Mūsu sadarbības projekts ar ERPLY paplašina bankas ekosistēmu. Tas būtiski atvieglos uzņēmumu grāmatvežu darbu, ļaujot daudz vieglāk organizēt informācijas saņemšanu, maksājumu iesniegšanu un pārskatu veidošanu vienā vidē.”

ERPLY pārstāvis Tāvi Hibejigi skaidro: ““ERPLY Books” ir Latvijā pirmā internetbankā integrētā grāmatvedības programmatūra. Pagājušā gada nogalē šādu risinājumu veiksmīgi ieviesām arī Igaunijā un Lietuvā, un tur aizvien saņemam daudz pozitīvu atsauksmju no lietotājiem. Šis risinājums izstrādāts, lai atbrīvotu uzņēmumus no darbībām, kuras iespējams automatizēt, kā arī lai padarītu elastīgāku pārskatu veidošanu un uzlabotu to pārskatāmību.”

Paredzams, ka nākotnē līdz ar Swedbank atvērtās sadarbības platformas jeb Open Banking attīstību jauno e-grāmatvedības risinājumu būs iespējams paplašināt efektīvākam darbam ar rēķiniem un pārskatiem arī citās bankās.

Grāmatvežu viedokļi: galvastiesu pārāks risinājums

“Swedbank un ERPLY risinājums vērts uz nākotni un ir galvastiesu pārāks par līdz šim Latvijas tirgū pieejamajiem produktiem,” jaunās programmatūras sniegtās priekšrocības novērtē grāmatvedības, finanšu un nodokļu konsultāciju uzņēmuma “CBB Konsultāciju birojs” partnere un valdes locekle Lienīte Caune.

“Tas ļauj maksimāli ieekonomēt uzņēmuma naudu, laiku un grāmatvedības cilvēkresursus. Ja Swedbank internetbanku izmanto gan rēķina izrakstītājs, gan maksātājs, tad piestādītais rēķins uzreiz nonāk maksātāja internetbankā, un vajadzīgs tikai viens klikšķis, lai veiktu tā apmaksu. Tas ir labs piemērs laika, papīra un resursu ietaupījumam.”

Šim viedoklim pievienojas arī finanšu vadības un grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzēja vertibas.lv vadītāja Elga Gailīte:

“Grāmatvedības nozares tendences rāda, ka brīdī, kad IT risinājumu sniedzēji pārorientē tirgu, daudziem grāmatvedības pakalpojumu sniedzējiem jāpārskata sava efektivitāte attiecībā uz izvēlēto resursu vadības sistēmu."

"Darba organizēšanai jābūt ērtai un komfortablai. Ar Swedbank un ERPLY risinājumu samazinās darbs ar papīra dokumentiem. Elektroniski iesūtītie rēķini tiek apstrādāti un uzglabāti pašā programmā, tādēļ nav nepieciešams tos drukāt. Tas ietaupa uzņēmuma papīra un printeru resursus.”

Arī uzskaites un grāmatvedības pakalpojumu kompānijas FMG galvenā grāmatvede Alīna Prijemko norāda: “Grāmatvedības nozarē aktuāli, lai tehnoloģiskie risinājumi atvieglotu speciālistu manuālo darbu, mazinātu papīra formu apriti – automatizējot darbības, pārskatu sniegšanu, elektronisku apmaiņu ar informāciju. Swedbank un ERPLY e-grāmatvedības programmatūra ir laba atbilde šīm gaidām. "

"Tā palīdz ekonomēt grāmatvežu laiku, lai viņi varētu fokusēties uz citu uzdevumu veikšanu, īpaši laikā, kad izmaiņas nodokļu un citās jomās prasa daudz resursu.”

Visa grāmatvedība internetbankā

Swedbank un ERPLY grāmatvedības risinājums nodrošina, ka visi uzņēmuma darījumi internetbankā tiek sinhronizēti un automātiski pārsūtīti uz grāmatvedības programmu. Tas atvieglo grāmatveža darbu, jo vairs nav nepieciešams importēt vai eksportēt atsevišķus failus.

Tāpat grāmatvedības programmā sagatavotos maksājumus var veikt ar vienu klikšķi. Tas ļauj daudz ātrāk apkalpot Swedbank klientus, kā arī mazina cilvēcisko kļūdu iespējamību.

ERPLY nodrošina visas uzņēmuma grāmatvedībai nepieciešamās funkcijas, kuras var administrēt tieši internetbankā: bankas pakalpojumus, grāmatvedību, rēķinu nosūtīšanu, ieņēmumu administrēšanu, kā arī instrukciju žurnālu, galveno virsgrāmatu, pamatlīdzekļus, atalgojumu un citus.

Sistēmā pieejamas arī visas nepieciešamās atskaites, kas jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestam, pārvaldēm, grāmatvežiem un auditoriem.

Operacionālie izdevumi kļūst par izdevumiem, kas rada pievienoto vērtību

“Grāmatvedība – tās ir 100% operacionālās izmaksas,” norāda Tāvi Hibejigi. “Tā ir nepieciešama, lai valsts uzticētos uzņēmējam, lai īpašnieks zinātu, kas notiek uzņēmumā, lai nodrošinātu uzticības sajūtu partneriem utt. Lai efektivitātes apsvērumu dēļ maksimāli samazinātu šos izdevumus, grāmatvedību nepieciešams pilnībā automatizēt."

"Tas ļaus atbrīvot resursus, piemēram, uzņēmējdarbības uzskaites veikšanai, kas savukārt pilnīgi noteikti nav operacionālie izdevumi.”

ERPLY pārstāvis uzskata – ja grāmatvedības datos varam atrast faktus, kas ļauj ieekonomēt līdzekļus nākotnes investīcijām, mēs tādējādi palielināsim vērtību un grāmatvedība vairs nebūs tikai datu ievades darbs.

Lai sasniegtu šo mērķi, “ERPLY Books” pievienota iespēja automatizēt visu mazā uzņēmuma ikdienas grāmatvedības darbu. Savukārt lielajiem uzņēmumiem šī programmatūra sniedz iespēju izveidot pašiem savus noteikumus ierakstu kontrolei un to turpmākajai analīzei.

4 fakti par Swedbank un ERPLY risinājumu

  1. Ļauj automatizēt 100% bankas darījumu.
  2. Ļauj automatizēt 85% no visiem pirkumu rēķinu procesiem.
  3. Ir savietots ar Latvijas nodokļu un algu aprēķinu sistēmu, grāmatvedības pārskatu sniegšanu, toskait Valsts ieņēmumu dienestam.
  4. Sniedz iespēju izsūtīt rēķinus arī citās valodās – kas ir ērti, strādājot ar citu valstu partneriem.

Izmēģiniet jauno risinājumu 30 dienas bez maksas šeit.

Par ERPLY Books

ERPLY Books ir ērti izmantojama profesionāla, uz mākoņdatu tehnoloģijām balstīta grāmatvedības programmatūra, kas nodrošina automātisku integrāciju ar Swedbank. Tā piemērota kā mazu, tā arī vidēju un lielu uzņēmumu grāmatvedības vajadzībām.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?