11. nov, 2022

"East Capital Real Estate" iegādājas biroju kompleksu "Place Eleven"

Nekustamo īpašumu pārvaldnieks "East Capital Real Estate" par 53 miljoniem eiro no "Hanner Group" iegādājies biroju kompleksu "Place Eleven". Ēkas "Place Eleven" iegāde ir būtisks pagrieziena punkts "East Capital Real Estate" stratēģijā, jo tas ir 16 000 kvadrātmetrus plašs biroju komplekss, kas atrodas strauji augošā Rīgas centra apkaimē. Ēka ir diezgan blīvi apdzīvota, un tā ir viena no Rīgas energoefektīvākajām ēkām ar BREEAM izcilības sertifikātu.

""Place Eleven" iegāde dinamiskajā Skanstes rajonā ir būtisks "East Capital Real Estate" ieguldījums pievilcīgos un vides ziņā efektīvos aktīvos. Ņemot vērā objekta ģeogrāfiski izdevīgo atrašanās vietu, augstos energoefektivitātes rādītājus un ēkas prominentos nomniekus, mēs esam pārliecināti, ka šīs ēkas iegāde bija pareizs lēmums. Uzskatām, ka ir piemērots laiks, lai ieguldītu šādā īpašumā, ņemot vērā citādi izaicinājumu pilno tirgus vidi," saka "East Capital Real Estate" izpilddirektors Madis Raidma.

Tā ir viena no energoefektīvākajām ēkām tirgū, un tai ir BREEAM izcilības sertifikāts, kā arī A+ energoklases sertifikāts, kas ļauj saņemt Swedbank "zaļo" aizdevumu.

"Nekustamo īpašumu jomā ilgtspējīgu un energoefektīvu risinājumu ieviešana nu jau kļūst par nozares standartu. Ilgtspējas aizdevums projektam "Place Eleven" apstiprina, ka "zaļu" risinājumu ieviešana ir izdevīga ne tikai attīstītājiem, lai piesaistītu nomniekus un investorus, bet arī mums kā bankai, ļaujot piedāvāt izdevīgākus finansējuma nosacījumus. Ilgtspējīga sabiedrība ir viens no mūsu bankas mērķiem, tāpēc pievēršam īpašu uzmanību tam, lai klienti saņemtu labākos iespējamos finanšu pakalpojumus, kas palīdzētu tiem sasniegt viņu ilgtspējas mērķus," stāsta "Swedbank" Latvija Uzņēmumu pārvaldes vadītāja vietas izpildītājs Jevgenijs Ivanovs. 

"Place Eleven" ir sestais "East Capital Real Estate IV fonda" ieguldījums, kas galvenokārt investē un pārvalda loģistikas un biroju telpas ar 10 gadu investīciju horizontu. Ar šo jauno ieguldījumu fonds ir investējis 50% no plānotajām investīcijām, un fonds nākamajā gadā plāno ieguldīt vēl 175–200 miljonus eiro. "East Capital Real Estate IV fonds" ir balstīts uz vairākiem spēcīgiem pensiju fondiem, un tas aktīvi meklē un izvērtē arī turpmākas ieguldījumu iespējas.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?