4. apr, 2023

Swedbank piešķir 35 miljonus eiro AS “Kapitel” “Elemental Business Centre” kompleksa celtniecībai

Swedbank un nekustamo īpašumu attīstītājs AS “Kapitel” vienojušies par aizdevumu 35 miljonu eiro apmērā biznesa kompleksa “Elemental Business Centre” celtniecībai Rīgas Skanstes rajonā. AS “Kapitel” kopējās investīcijas “Elemental Business Centre” ir virs 60 miljoniem eiro un projekts tiks pabeigts šī gada rudenī. Projekts izceļas ar būvniecībā izmantotiem ilgtspējas un inovatīvas būvniecības risinājumiem.

Projekta attīstītāja “Kapitel” izpilddirektors Tāvi Ojala norāda: “Mums kā projektu attīstītājiem un īpašniekiem, kā arī mūsu nomniekiem un sadarbības partneriem ir svarīga ilgtspēja un draudzīgums videi. Tādēļ “Elemental Business Centre” būvniecībā izmantoti inovatīvi tehnoloģiskie un energoefektivitātes risinājumi. Kopā ar pielāgojamām biroja telpām, ēkās esošiem pakalpojumiem ikdienas vajadzību nodrošināšanai un darbinieku labklājību veicinošu vidi Skanstes sirdī “Elemental Business Centre” piedāvā izcilus darba apstākļus, kas veicina produktivitāti, savstarpējo sadarbību un radošumu.”

Biroju komplekss pretendē uz BREEAM ‘Outstanding’ novērtējumu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu, kā arī A+ energoklases sertifikātiem, kas atbilst Swedbank ilgtspējīga aizdevuma kritērijiem.

Projekta attīstītāja “Kapitel” izpilddirektors Tāvi Ojala un Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs atzīst: “Ilgtspējīgu un energoefektīvu risinājumu ieviešana jauno projektu īstenošanā kļūst par pašsaprotamu nozares praksi un telpu nomnieki pieprasa atbilstību augstākajiem standartiem. “Kapitel” savā darbībā vienmēr ir tiecies uz apzinātu izcilību, kuras rezultātus mēs varam novērtēt šodien. Sekojot Swedbank mērķiem ilgtspējīgas sabiedrības attīstīšanā, esam gandarīti sniegt mūsu klientiem labākos iespējamos finanšu pakalpojumus, kas palīdzētu tiem sasniegt viņu ilgtspējas mērķus”.

Biroju ēkas spāru svētki tika svinēti aizvadītajā nedēļā. “Elemental Business Centre” ir biroju centrs ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās, kas atrodas Rīgā, Skanstes ielā 25; ekspluatācijā to plānots nodot šī gada rudenī.

“Kapitel” ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijā ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi un vairāk nekā 244 000 kvadrātmetru nomas telpu portfeli. Tas attīsta un pārvalda tirdzniecības centrus, viesnīcas, biroju ēkas un loģistikas centrus. Latvijā uzņēmuma portfelī ir tādi projekti kā tirdzniecības centri “Spice” un “Spice Home”, un Benjamiņu nams. 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?