15. mar, 2023

Swedbank un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA “ZAAO” paplašina sadarbību finansējuma un e-rēķinu jomā

Swedbank Latvija vienojusies ar atkritumu apsaimniekotāju Vidzemē SIA “ZAAO” par savstarpējās sadarbības paplašināšanu. Ārpus ierastās finansējuma nodrošināšanas, SIA “ZAAO” izmantos arī Swedbank Latvija e-rēķinu sistēmu, kas ļaus atkritumu apsaimniekotāja klientiem ērtāk un ātrāk veikt apmaksu par saņemtajiem pakalpojumiem.

Lai uzlabotu atkritumu savākšanas iespējas, SIA “ZAAO” saņēmis no Swedbank finansējumu vairāk nekā 250 tūkstošu eiro apmērā jaunas atkritumu savākšanas automašīnas iegādei. Sadarbībā ar Scania Latvia iegādāta automašīna ar hidromanipulatoru, kas var nodrošināt dažāda tipa atkritumu konteineru iztukšošanu.

Kā atzīst SIA “ZAAO” valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis, jaunais atkritumvedējs ir nepieciešamais papildinājums uzņēmuma autoparkam: “Ņemot vērā, ka SIA “ZAAO” darbības reģionā šobrīd ir 50 pazemes konteineru laukumi, jaunais atkritumvedējs ar hidromanipulatoru ir bijis nepieciešama investīcija, lai arī turpmāk pakalpojumu nodrošinātu kvalitatīvi un laicīgi”.

Tikmēr, lai nodrošinātu ērtāku rēķinu apmaksu par saņemtajiem pakalpojumiem, SIA “ZAAO” sadarbībā ar Swedbank no aprīļa plāno ieviest arī elektronisko rēķinu saņemšanas un apmaksas sistēmu. Klientiem tagad būs iespēja saņemt SIA “ZAAO” rēķinus savā Swedbank internetbankā, kur klienti tos var apmaksāt paši vai arī izmantot iespēju rēķiniem pieslēgt automātisku apmaksu.

Kā uzsver Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs Valdis Vaišļa, tad “šis pakalpojums Latvijā kļūst aizvien populārāks, jo radīts klientu ērtībai, atvieglojot rēķinu saņemšanu un apmaksu. Pieaugot pakalpojumu klāstam, pieaug arī dažādas maksājumu platformas, kurās saņemam rēķinus. Tāpēc aizvien biežāk klienti pauž vēlmi saņemt rēķinus vienuviet. Šim nolūkam ir radīta iespēja internetbankā saņemt un uzreiz apmaksāt rēķinus. Uzņēmumiem tas atvieglo e-rēķinu izsūtīšanu, kamēr klientiem atvieglo manevrēšanu starp dažādām apmaksas platformām. Turklāt, saņemot e-rēķinus internetbankā ir iespējams pieslēgt arī automātisku šo rēķinu apmaksu, nelauzot galvu, kurā datumā rēķins jāapmaksā”.

Šobrīd jau vairāk nekā 90 uzņēmumu Latvijā sākuši izmantot e-rēķinu izsūtīšanu caur Swedbank internetbanku. Tādējādi šādā veidā mēnesī vidēji tiek nosūtīti vairāk nekā 400 000 e-rēķinu.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?