7. jūl, 2020

No 1. jūlija ienākošie zibmaksājumi - līdz 100 000 EUR

No 1. jūlija ienākošo pārskaitījumu zibmaksājumu limits ir palielināts no 15 000 eiro līdz 100 000 eiro, padarot pāris sekunžu laikā izpildāmos maksājumus pieejamākus Latvijas teritorijā. Tas būs būtisks ieguvums gan Swedbank klientiem – uzņēmumiem, privātpersonām. Izejošais zibmaksājumu limits (15 000 eiro) nav mainījies.

Banka palielina ienākošo zibmaksājumu apmēru pēc Eiropas Maksājumu padomes pieņemtā lēmuma no 2020. gada 1. jūlija palielināt zibmaksājumu limitu. 

Balstoties uz Swedbank klientu maksājumu pieredzes un darījumu analīzi, šobrīd spēkā esošais zibmaksājumu limits (līdz 15 000 eiro) atbilst 98,7% korporatīvo klientu vajadzību un 99,9% privāto klientu vajadzību Latvijā.

Swedbank regulāri seko līdzi klientu maksājumu vajadzībām un nākotnē nodrošinās plašākas zibmaksājumu iespējas.

Lai būtu laiks svarīgākajam

Swedbank klientiem ir iespēja veikt zibmaksājumus Swedbank mobilajā lietotnē un internetbankā ne tikai starp Swedbank kontiem, bet arī uz citām bankām Latvijā. Šobrīd pārskaitījumus ir iespējams saņemt uz SEB bankas un Citadele bankas kontiem.

  • Lai to izmantotu, klientam ir jādodas uz izvēlni “Jauns maksājums” internetbankas maksājumu sadaļā. Šajā gadījumā jebkurš pārskaitījums līdz 15 000 eiro uz SEB bankas vai Citadele bankas kontu pēc noklusējuma tiks izpildīts kā zibmaksājums. Tas nozīmē, ka maksājumi valsts ietvaros notiks pāris sekunžu laikā.

Pirmā, kas eiro zonā ieviesa zibmaksājumus, 2017. gada 28. augustā bija Latvijas Banka un no šī brīža ir pieejami starpbanku maksājumi, kas tiek izpildīti katru dienu jebkurā diennakts laikā, arī brīvdienās un svētku dienās. Šobrīd zibmaksājumi pieejami jau vairāk nekā 90% Latvijas kredītiestāžu klientu, un to skaits aizvien pieaug.

Zibmaksājumi uzņēmējiem nozīmē liekāku ērtību un laika ietaupījumu, jo ļauj norēķinus veikt un saņemt naudu, bez liekas kavēšanās un atkārtotas sava konta bilances pārbaudes, kas, savukārt, ļauj fokusēties uz svarīgāko – domām par sava biznesa attīstību un izaugsmi.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?