13. jan, 2021

Swedbank vienojas ar būvkompāniju Merks par daudzdzīvokļu namu attīstību Mežciemā

Lai sekmētu lielāku dzīvokļu pieejamību Latvijas ģimenēm, Swedbank vienojusies ar būvkompāniju Merks par jauna daudzdzīvokļu nama kompleksa būvniecību Rīgā, Hipokrāta ielā.

Merks izstrādājis un šobrīd būvē jaunu projektu Mežciemā “Merks Mežpilsēta”, kas primāri vērsts uz piedāvājumu jaunajām ģimenēm.

Kā uzsver Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis, “sadarbība ar Merks ir ilgstoša un vienmēr ir patīkami, ka attīstītājs būvē to, kas sabiedrībai ir visvairāk nepieciešams. Dzīvokļu segments jaunajām ģimenēm šobrīd valstī aug visstraujāk, jo aizvien lielāka sabiedrības daļa vēlas dzīvot sev piederošā mājoklī. "

"Tāpēc pēdējos savstarpējos projektos īpaši uzmanību pievēršam tieši jauno ģimeņu segmenta dzīvokļu attīstībai, kas būtu pieejami pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai”.

Projekta pirmajā kārtā pie Dreiliņupītes paredzēts izbūvēt ne tikai 3 piecstāvu daudzdzīvokļu namus ar 117 dzīvokļiem, kuri sastāv no pārdomātiem un ērtiem 2 – 4 istabu dzīvokļiem, bet arī ieguldīt vides labiekārtošanā. Tiks uzbūvēts gājēju tilts pār Dreiliņupīti, kā arī paredzētas atpūtas vietas pie upītes, bērnu spēļu laukumi dažāda vecuma grupām un lapenes kaimiņiem socializācijas un svinību nolūkiem.

Kā atzīst būvkompānijas Merks nekustamo īpašumu attīstības direktors Mikus Freimanis “”Merks Mežpilsēta” ir projekts, kas primāri domāts jaunajām ģimenēm, lai būtu ērti ne tikai dzīvot jaunos dzīvokļos, bet arī izbaudīt apkārtējo vidi. Tāpēc projekts ir ievērojami plašāks tikai par daudzdzīvokļu namu būvniecību, jo apkārtējās vides ergonomika tiešā veidā ietekmēs topošo iedzīvotāju labsajūtu.”

Merks sadarbībā ar Swedbank attīstījis jau vairākus daudzdzīvokļu namu projektus, piemēram “Merks Gaiļezera nami”, “Skanstes mājas” un “Skanstes parks”. Attīstītājs papildus daudzdzīvokļu namu būvniecībai rūpējas arī par apkārtējās vides iekārtošanu, izbūvējot arī pastaigu vietas, ierīkojot gājēju celiņus vai izveidojot pastaigu parkus.

Kopējais Swedbank finansējums ekonomiskā segmenta dzīvokļu projektu būvniecībai pēdējo gadu laikā pārsniedzis 76 miljonus eiro un šo investīciju rezultātu mēs redzam virknē kvalitatīvu un veiksmīgi realizētu  projektu.

Gan banka, gan projektu būvnieki un attīstītāji arī turpmāk pozitīvi raugās uz iedzīvotāju interesi izvēlēties mājokli projektos, kas piedāvā efektīvus un pārdomātus risinājumus.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?