11. nov, 2021

Kāpēc uzņēmēji veic iemaksas darbinieku pensiju 3.līmenī? “Balticovo” un “Kalceks” pieredze

Arvien vairāk uzņēmumu veic iemaksas darbinieku pensiju 3.līmenī. Kā šāds solis tiek vērtēts, vaicājām diviem uzņēmumiem - SIA “Balticovo” un AS “Kalceks”.

Iemaksas darbinieku pensiju 3.līmenī ne tikai norāda uz rūpēm par darbinieku labklājību nākotnē un ir alternatīvs veids, kā motivēt darbiniekus, bet tas ir arī viens no veidiem, kā palielināt uzņēmuma konkurētspēju darba tirgū. Darba devēji šo novērtē kā vienu no finansiāli izdevīgākajiem veidiem, kā ieguldīt darbiniekos. Darba devējam, veicot iemaksas darbinieka pensiju 3. līmenī, ir tiesības uz visiem likumdošanā paredzētajiem sociālā, iedzīvotāju ienākuma un uzņēmuma ienākuma nodokļu atvieglojumiem.

Bonuss darbiniekiem, nodokļu atlaides darba devējam

Kā atzīst AS "Kalceks" valdes priekšsēdētājs Egils Kopštāls, tieši iespēja sniegt papildu bonusu darbiniekiem, vienlaikus saņemot nodokļu atlaides, bija viens no iemesliem, kādēļ “Kalceks” sāka piedāvāt šādu iespēju visiem saviem darbiniekiem jau pirms piecpadsmit gadiem. “Šobrīd uz to raugāmies kā veidu, kā darbiniekiem palīdzēt sākt ilgtermiņā domāt par savām finansēm, kā arī uz bonusu, kas neprasa lielu administrēšanu,” komentē Egils Kopštāls.

Savukārt SIA “Balticovo” lēmumu par pensiju iemaksu veikšanu uzņēmuma vadības komandai un vidēja līmeņa vadītājiem pieņēmuši pirms pusotra gada. Kā stāsta uzņēmuma finanšu direktors Eduards Jeļizarovs, iemaksas pensiju 3.līmenī ir vērtīgs motivācijas instruments, kas izdevīgs gan darba devējiem, gan ņēmējiem.

Darba devēja veiktās iemaksas privātajos pensiju fondos saskaņā ar kolektīvās vai individuālās dalības līgumu, ja tās nepārsniedz 10% no darbinieka gada bruto darba samaksas, netiek apliktas ar šādiem nodokļiem:

  • darba devēja sociālās apdrošināšanas iemaksām – 23.59%;
  • darba ņēmēja sociālās apdrošināšanas iemaksām – 10.50%;
  • uzņēmumu ienākuma nodokli – 20%;
  • iemaksu veikšanas brīdī nav jāmaksā arī iedzīvotāju ienākuma nodoklis.

Līdzekļi, ko darba devējs iemaksā pensiju 3. līmenī, tiek ieguldīti dažādos vērtspapīros, un, atkarībā no situācijas finanšu tirgos un citiem faktoriem, tie pelna “jaunu” naudu. Ņemot vērā, ka ieguldītais uzreiz pieder darba ņēmējam, “Balticovo” darbiniekiem piedāvāja izglītojošus pasākumus, kas skaidroja šāda bonusa priekšrocības.

“Jau pašā sākumā mēs uztaisījām aptauju, lai noskaidrotu, kurās bankās mūsu darbinieki gribētu ieguldīt. Secinājām, ka starp darbiniekiem vislielākā vēlme bija ieguldīt trīs bankās - viena no tām bija Swedbank. Mēs uzaicinājām visus šīs bankas pārstāvjus, lai viņi pastāstītu par saviem produktiem un pensiju plāniem. Pēc tam paši darbinieki izvēlējās bankas un pensiju plānus, kuriem pieteikties un ieguldīt savu naudu,” stāsta Eduards Jeļizarovs.

Ilgtermiņa risinājums ilgtspējīgiem uzņēmumiem

Viens no izaicinājumiem, ar ko var saskarties darba devējs, ir tas, ka patieso labumu, ko darbinieks gūst no iemaksām pensiju 3. līmenī jau šodien, ieraudzīs tikai 55 gadu vecumā. Taču, kā atzīst abu uzņēmumu pārstāvji, veidojot kopēju bonusu sistēmu, pensiju 3.līmenis tajā labi iederas - jo sevišķi, ja uzņēmums vēlas, lai darbinieki pie viņiem strādā 10, 15 vai pat vairāk gadu.

“Ja jūsu uzņēmums grib augt un attīstīties, kļūt par Latvijā, Eiropā un pat visā pasaulē atpazīstamu zīmolu, kas svin savu 120. dzimšanas dienu, tad jums ir nepieciešams veikt iemaksas darbinieku pensiju 3. līmenī. Tādā veidā vecākā paaudze nākotnē pirks tieši jūsu produkciju! Kādēļ? Jo viņi uz mūžu jūs atminēsies kā uzņēmumu, kurš rūpējas par cilvēkiem, vidi, saviem darbiniekiem un klientiem. Mums ir svarīgi, ka mums ir darbinieki, kas visu mūžu nostrādā tieši “Balticovo”, iet pensijā un atceras savu darba vietu ar labām atmiņām,” citus uzņēmumus iedrošina “Balticovo” pārstāvis.

2 eiro dienā – ieguldījums nodrošinātām vecumdienām

Aptuveni 60 eiro mēnesī jeb divi eiro dienā, kas pamazām krājas pensiju 3. līmenī, var kļūt par izšķirošu ieguldījumu kvalitatīvai ikdienai nākotnē.

AS “Swedbank Atklātais Pensiju Fonds” valdes priekšsēdētājs Māris Sīlītis stāsta: “Nauda, kas pietiekami ilgi (vēlams – 20‒30 gadu garumā un ilgāk) tiek ieguldīta privātajā pensijas kapitālā, nopelna jaunu naudu, jo ikmēneša iemaksām pievienojas peļņas procenti, ko nodrošina ieguldījumi vērtspapīros un akcijās pieredzējuša finanšu pārvaldnieka uzraudzībā. Nākotnē tas ļauj saņemt vairāk, nekā faktiski ir iemaksāts, un šāda uzkrājuma kāpums būs krietni jūtamāks nekā, piemēram, naudas glabāšana kontā. Tāda visā pasaulē ir privāto pensiju uzkrājuma jēga – iemaksas ilgā laika posmā plus peļņas procenti garantē adekvātu dzīves līmeni pensijas gados.”

Tieši Latvijas uzņēmēji – darba devēji – varētu kļūt par nozīmīgu labās prakses piemēru, papildinot savu darbinieku pensijas kapitālu un veidojot sabiedrībā priekšstatu par šādu ieguldījumu lietderīgumu. Jo, lai arī vecumdienas mums, iespējams, šķiet kaut kas ļoti tāls un abstrakts, dzīve turpināsies arī pēc aktīvajām darba gaitām. No mums pašiem ir atkarīgs, cik tā būs daudzpusīga un kvalitatīva.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?