1. mar, 2017

5 lietas, ko vērtīgi zināt par POS termināļiem

Vai jūsu uzņēmums ir izmantojis visas iespējas, lai darbotos veiksmīgāk un pārdotu vairāk? Liela daļa klientu (42% gadījumu) izvēlas veikt pirkumu citur, ja netiek nodrošināti norēķini ar karti, turklāt šādu pircēju īpatsvars ar katru gadu pieaug. POS terminālis ne tikai atvieglos jūsu ikdienu, bet ļaus jūsu klientiem maksāt tā, kā viņi to vēlas.

1. Kas nepieciešams POS termināļa uzstādīšanai

Lai nodrošinātu sekmīgu POS termināļa funkcionēšanu, tirdzniecības vietai ir jābūt aprīkotai ar internetu un 220 V sprieguma pievadu (maksimāli 1,5 m attālumā).

Jūsu ērtībām tiek piedāvāti termināļi:

  • stacionārie ar interneta līnijas savienojumu vai GPRS pieslēgumu;
  • integrētās kasu sistēmas lielajiem tirgotājiem;
  • pārnēsājamie ar GSH/GPRS (mobilo) pieslēgumu;
  • mini terminālis – ērts jaunums tirdzniecībai izbraukumos.

2. Nauda uzņēmuma kontā jau nākamajā rītā

Ar POS termināli samazinās naudas apstrādes izmaksas, jo nauda uzreiz tiek ieskaitīta bankas kontā – ar Swedbank POS termināļiem ieskaitījumu par iepriekšējās dienas darījumiem jūs saņemat jau nākamās dienas rītā.

Vienkārša darījumu uzskaite – atskaites jums vēlamajā formā ir pieejamas Swedbank internetbankā par dienas vai mēneša periodu.

3. Pircēji vēlas norēķināties ar karti

Aizvien vairāk cilvēku labprātāk maksā ar karti – ieviešot POS termināli, jūs piesaistāt klientus, kas vēlas veikt bezskaidras naudas norēķinus, t. sk. ārvalstu pircējus – īpaši priekšroku šim veidam dod tūristi.

Sekojot līdzi norēķinu tehnoloģiju attīstībai un piedāvājot plašākas apmaksas iespējas un ērtības, jūs vairojat uzņēmuma prestižu.

4. Jūsu drošība un papildu iespējas

Ar POS termināli norēķini ir drošāki, jo samazinās risks zaudēt ieņēmumus aplaupīšanas un darbinieka kļūdas dēļ, kā arī pircēju apkalpošana notiek ātrāk un mierīgāk.

Terminālim var pievienot arī papildu funkcijas, piemēram, lojalitātes karšu apstrādi un priekšapmaksas sarunu karšu papildināšanu. Iespējama arī funkcija, lai, veicot samaksu ar karti, klients varētu atstāt arī tējas naudu par pakalpojumu.

5. Izmaksas POS termināļu izmantošanai

Jums ir iespēja iegādāties POS termināli pašam vai arī īrēt no bankas. Īrēto termināļu uzstādīšana un darbinieku apmācība darbam ar to ir bez maksas. POS termināļu izmantošanas izmaksas tiek izskatītas individuālā kārtā.

Komisijas maksas, ar kurām jārēķinās:

  • ikmēneša maksa par karšu apkalpošanu POS terminālī;
  • katra karšu darījuma apstrādes komisijas maksa.

Salīdziniet un sev piemērotāko POS termināli izvēlieties mūsu mājaslapā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?