8. mai, 2020

Swedbank un SIA Kurekss vienojas par 3 miljonu eiro lielu finansējumu

Swedbank un viens no lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem Latvijā SIA Kurekss, vienojušies par vairāk nekā 3 miljonu eiro liela finansējuma piesaistīšanu. Kurekss, kas ir vietējā kapitāla uzņēmums, līdzekļus izmantos ražošanas jaudu palielināšanai un arī esošo procesu modernizācijai.

SIA Kurekss, kas nodarbojas ar kokmateriālu ražošanu Tārgales pagastā, Ventspils novadā,  šogad turpina iepriekš iesākto lielo investīciju ciklu, kura laikā aizstāj vecās un jau nokalpojušās ražošanas iekārtas pret mūsdienīgām.

Swedbank piešķirtais finansējums 3,3 miljonu eiro apmērā tiks izmantots ēvelēšanas līnijas iegādei un arī uzstādīšanai, kā arī modernizēta tiks gatavās produkcijas pakošanas līnija.

Kā atzīst SIA Kurekss valdes loceklis Arnis Apsītis, tad investīcijas jaunās iekārtās ir efektīvas uzņēmējdarbības pamatā.

“Mērķtiecīgi ieviešot ražošanas procesā jaunas un tehnoloģiski augstvērtīgākas iekārtas, uzņēmums spēj ne tikai palielināt saražotās produkcijas apmēru, bet arī saīsināt ražošanas procesam nepieciešamo laiku."

"Turklāt, jaunās iekārtas prasa arī mazāk laika to uzturēšanas darbiem vai piemēram iekārtu asināšanai. Tāpēc kokzāgētavu biznesā iekārtām ir ļoti liela nozīme, jo to veiktspēja tiešā veidā ietekmē saražotās produkcijas kvalitāti.”

Tikmēr  Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītāja Ieva Vīgante uzsver, ka “vienmēr ir prieks sadarboties ar uzņēmumiem, kuri apzinās investīciju nepieciešamību sava biznesa attīstībā."

Kurekss ir piemērs tam, ka ar mērķtiecīgu darbu un vīziju, ir iespējams izveidot apjomīgu investīciju plānu, kas ilgtermiņā atmaksājas. Turklāt, ieguldījumi ne tikai ļauj uzlabot uzņēmuma saražotās preces kvalitāti, bet arī ļauj ietaupīt uz ražošanas izmaksām. Jaunās iekārtas dod arī iespēju strādāt energoefektīvāk, kas mums, kā bankai ir ļoti svarīgi no vides saudzēšanas aspekta.”

SIA Kurekss darbojas jau kopš 1995. gada. Uzņēmums ir viena no lielākajiem kokzāģētavām Latvijā, kas nodarbina teju 200 darbinieku. 90% saražotās produkcijas Kurekss eksportē. Kopš 2012.gada ražošanas iekārtās un tehnoloģijās vien uzņēmums ieguldījis 14 miljonus eiro. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 20 miljoni eiro un uzņēmums pieder Jānim un Arnim Apsīšiem. Kurekss specializējas dažādas kvalitātes skujkoku zāģmateriālu ražošanā. Sākot ar dažādiem koka konstrukciju materiāliem, profilētiem, žāvētiem, ēvelētiem un saaudzētiem dēļiem un beidzot ar taras sagatavēm un dažādiem žogu un dārza elementiem.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?