7. feb, 2023

Maksājumu saite – Swedbank Gateway jauna pieredze rēķinu nosūtīšanā un apmaksā

Swedbank Gateway ir ērts kontu pārvaldības risinājums jūsu grāmatvedības programmatūras savienošanai ar bankas pakalpojumiem, padarot grāmatvedības darbu daudz efektīvāku. Rūpējoties par arvien jauniem un ērtiem risinājumiem uzņēmumiem, Swedbank Gateway ir izveidota jauna pieeja rēķinu nosūtīšanā un apmaksā, proti, maksājumu saite. Maksājumu saite ir jauns rēķinu apmaksas veids, kas nodrošina Swedbank Gateway klientiem ātrāku naudas apriti un ērtākus norēķinus klientiem, izmantojot maksājumu ierosināšanu. Par to, kādus ieguvumus šis jaunums piedāvā uzņēmumiem, lasiet šajā rakstā.

Uzņēmumiem Swedbank Gateway sistēmā tiek piedāvāts jaunums maksājumu saites veidošanā, ko Swedbank īsteno kopā ar mākoņrisinājumu “Jumis” – populārāko grāmatvedības un uzņēmumu vadības programmu Latvijā maziem un vidējiem uzņēmumiem.

Kādi ir jūsu ieguvumi?

Jaunais risinājums sniedz vairākus ieguvumus uzņēmumiem un grāmatvežiem –iestrādājama saite elektroniski nosūtāmajos rēķinos (PDF formātā, e-pastā, SMS, QR kodā vai citos saziņas kanālos); ātrāka rēķinu apmaksa; precīza maksājumu detaļu iegūšana; iespējama atkārtota saites izmantošana gadījumos, kad maksājumu detaļas un summa ir vienāda; maksājumu saite ir aktīva līdz 90 dienām un nepieciešamības gadījumā termiņu iespējams saīsināt. Būtībā tas nozīmē, ka rēķina saņēmējs savas bankas internetbankā atver jau gatavu maksājumu uzdevumu, kuru var ērti un ātri apmaksāt. Ērtības ziņā tas atgādina “maksājumu pieprasījumus“, ko tik ļoti iecienījuši bankas klienti – privātpersonas.

“Ar Swedbank Gateway maksājumu saiti uzņēmumi beidzot iegūst līdzīgu iespēju, kādu privātpersonas lieto jau vairākus gadus. Saņemot naudas pieprasījumu, grāmatvedim vai uzņēmuma vadītajam vairs nav jāievada maksājuma uzdevumā dati no rēķina. Atliek tikai apstiprināt maksājumu. Tas neapšaubāmi ietaupa laiku, atvieglo darbu un samazina kļūdīšanās risku. Esmu pārliecināts, ka maksājumu saiti novērtēs un izmantos ikviens rosīgs uzņēmējs,” saka biznesa vadības un grāmatvedības sistēmas Jumis izstrādātājkompānijas Jumis Pro vadītājs Viesturs Slaidiņš.

Kā tas darbojas? 

Lai sāktu lietot maksājuma saiti:

tiešajam Swedbank Gateway pieslēgumam:

  • esošiem lietotājiem internetbankā* jāveic grozījumi esošajā Gateway līgumā, izvēloties funkciju “Maksājumu saite”, vai jāsazinās ar savu menedžeri vai konsultāciju centru;
  • jauniem Swedbank Gateway lietotājiem jāaizpilda pieteikums* konsultācijai Swedbank internetbankas sadaļā Swedbank Gateway vai jāsazinās ar savu menedžeri;

operatora pieslēgumam:

  • jāparaksta līgums internetbankā* par operatora pieslēguma izmantošanu, izvēloties funkciju “Maksājumu saite”, vai jāsazinās ar menedžeri.

*Internetbankā līguma grozījumus / jaunu līgumu var parakstīt saskaņā ar Lursoft paraksttiesīgā persona, kurai ir vienpersoniskas pārstāvniecības tiesības.

Vairāk par Swedbank Gateway un pieteikuma aizpildīšanu lasiet Swedbank internetbankā.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?