14. nov, 2017

Diskusija: Open Banking pieteikušies jau vairāk nekā 700 interesenti

Swedbank nesen atklātajā Atvērtajā sadarbības platformā jeb Open Banking, sadarbībai ar finanšu tehnoloģiju (“fintech”) uzņēmumiem un citiem partneriem, pieteikušies jau vairāk nekā 500 interesenti – gan finanšu tehnoloģiju ("fintech"), gan jaunuzņēmumi, programmētāji un lietotņu veidotāji. Jauno platformu turpinās pastāvīgi pilnveidot un papildināt ar jaunu funkcionalitāti, paverot arvien plašākas iespējas sadarbības partneriem.

“Jaunās digitālās ēras laikā vēlamies būt proaktīvi – Swedbank Atvērtās sadarbības platforma Open Banking atklāšana ir pirmais solis."

"Tā ir iespēja ikvienam lietotņu attīstītājam, “fintech” uzņēmumam vai sadarbības partnerim kopā ar Swedbank radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus, radot papildu vērtību mūsu klientiem. Latvija ir izcila vieta šādai platformai, jo no vienas puses mums ir zinoši cilvēki un liela bankas klientu bāze, bet no otas puses ­– salīdzinoši mazs tirgus. Tie ir lieliski priekšnoteikumi jaunu produktu izmēģināšanai, ko vēlāk piedāvāt jau starptautiskajos tirgos. Aicinu ikvienu interesentu, īpaši Latvijas finanšu tehnoloģijuun citus jaunuzņēmumus, apmeklēt un reģistrēties Swedbank Atvērtajā sadarbības platformā, teica Reinis Rubenis, Swedbank vadītājs Latvijā, atklājot šodien šai tēmai veltīto diskusiju. 

Swedbank Open Banking visiem interesentiem piedāvā kopīgi radīt jaunus risinājumus klientu ērtībai un biznesa efektivitātei, nodrošinot tehnoloģisku iespēju drošā testa vidē izmēģināt jaunus, inovatīvus risinājumus, kuri ar laiku varētu tikt piedāvāti bankas klientiem.

10. novembrī Swedbank rīkoja diskusiju par Open Banking, pulcējot vienuviet valsts, jaunuzņēmumu un “fintech” pārstāvjus. Pasākumu atklāja Swedbank Latvija vadītājs Reinis Rubenis. Diskusijā piedalījās Ģirts Bērziņš, Swedbank Grupas Digitālās stratēģijas vadītājs, Arnis Trafimovičs, Swedbank Sadarbības partneru attiecību vadītājs, Jekaterina Novicka, Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja, Sanda Liepiņa, Latvijas Komercbanku asociācijas vadītāja, Jānis Kiršteins, Notakey valdes loceklis, Deniss Fiļipovs, Latvijas Bankas Maksājumu sistēmas politikas nodaļas vadītājs, kā arī Marija Ručevska, Techchill līdzdibinātāja un vadītāja. 

Skaties Open Banking diskusijas video ierakstu un uzzini vairāk!

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?