9. nov, 2021

HyMet.eu no Latvijas iekļūst Pasaules uzņēmējdarbības kausa labāko uzņēmumu TOP25 un turpina cīņu par galveno balvu

Uzņēmums HyMet.eu iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa TOP25 uzņēmumu skaitā, kas turpina cīņu par galveno balvu – globālu atpazīstamību un pusmiljonu ASV dolāru. Ceļā uz iekļūšanu labāko 25 uzņēmumu vidū HyMet.eu vispirms uzvarēja Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā, tad akseleratora ietvaros veiksmīgi aizstāvēja savu biznesa ideju un iekļuva TOP100 uzņēmumu sarakstā un nu iekļuvis arī 25 prestižāko uzņēmumu vidū, kas savu biznesa ideju varēs pārstāvēt lielajā finālā, kas šī gada decembrī norisināsies Rijādā, Saūda Arābijā. Ceļā uz šo finālu HyMet.eu ir izturējis konkurenci starp 100 000 jaunuzņēmumu no 200 valstīm.

HyMet.eu izstrādā kompozītmateriālu ražošanas tehnoloģiju jaudīgas elektrotehnikas dzesēšanai, piemēram, elektriskiem transportlīdzekļiem, datortehnikai un telekomunikācijām.HyMet.eu mērķis ir uzlabot elektronikas uzticamību, veiktspēju un kalpošanas ilgumu, vienlaikus samazinot enerģijas patēriņu, ražošanas izmaksas un poligonos nonākošo e-atkritumu daudzumu.

Nikolas Trutiak, HyMet.eu izpilddirektors: “Pasaules Uzņēmējdarbības kauss līdz šim ir bijis aizraujošs ceļojums, kura laikā esam iepazinuši daudzus lieliskus cilvēkus un uzņēmumus. Esam priecīgi, ka esam iekļauti 2021. gada Pasaules uzņēmējdarbības kausa finālā, kas nozīmē, ka dosimies uz Saūda Arābiju, lai cīnītos par pusmiljonu ASV dolāru balvu. Mūsu komanda cītīgi strādā, lai šim notikumam sagatavotos. Vienlaikus, esam uzaicināti arī uz “Hello Tomorrow” globālo samitu Parīzē kā "Deep Tech Pioneers", tāpēc decembris būs aizraujošiem notikumiem bagāts. HyMet.eu darīs visu iespējamo, lai pārstāvētu Latviju šajos starptautiskajos pasākumos.”

Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs: “Šī ir lieliska ziņa Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā, kas parāda, ka uzņēmums no Latvijas var sasniegt virsotnes arī globālā mērogā. Tas ir apliecinājums, ka ar unikālu biznesa ideju, degsmi par tās potenciālu un neatlaidību, ir iespējams viss. Esam patiesi gandarīti sveikt HyMet.eu ar šo augsto sasniegumu, kas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas mērogā ir ļoti vēsturisks notikums! Vienlaikus priecājamies, ka jaunuzņēmums ar globālu mērogu un lielisku ideju par savu mājvietu izvēlējies tieši Latviju. Vēlam uzņēmumam lielus panākumus arī turpmāk, savu ideju pārstāvot prestižāko TOP25 uzņēmumu vidū.”

Finālistus Rijādā, Saūda Arābijā, vērtēs starptautiska žūrija, kuras pārstāvji ir starptautiski uzņēmēji no tādām valstīm kā Ēģipte, Šveice, ASV, Indija un Meksika. Vienlaikus, TOP25 uzņēmumu vidū tiek pārstāvēta arī Austrālija, Nigērija, Kanāda, Lielbritānija, Taizeme, Ķīna, Somija u.c valstis.

Paredzams, ka 1. vietas ieguvējam tiks piešķirti 500 000 ASV dolāru, 2. vietas ieguvējam  250 000 ASV dolāru un par 3. vietu – 100 000 ASV dolāru.  TOP100 finālistiem atlaižu veidā ir pieejami dažādi pakalpojumi un atbalsts no tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā AWS, Segment, Brex, Hubspot un citiem uzņēmumiem, kopējai atbalsta summai sasniedzot 75 miljonus ASV dolārus.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir Swedbank kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru, TechChill un Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju, kas vienlaikus bija nacionāla fināla žūrijas locekļi.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurhip Week organizatoru Latvijā. Sadarbība ar Global Entrepreneurship Network paver arī unikālas tiesības pirmo reizi organizēt Entrepreneurship World Cup finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?