11. nov, 2020

VIDEO: Efektīva komunikācija digitālajā vidē | D. Lejiņa

Pandēmija mainījusi uzņēmumu ikdienas saziņas paradumus – ar kolēģiem un sadarbības partneriem pārsvarā sarunājamies digitālajās platformās. Tas ļauj ietaupīt laiku, ko pavadām ceļā, tomēr prasa no mums jaunas komunikācijas prasmes un iemaņas.

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas (8. - 12.novembris) laikā, Swedbank kopā ar LTRK, LIAA un ALTUM organizē Uzņēmēju pieredzes dienas, dodot iespēju uzņēmējiem satikties, šogad digitālā formātā, un dalīties pieredzē, kas ir īpaši svarīgi šajā pārmaiņu laikā.

  • Līdz 31. oktobrim reģistrējies kā "pieredzes devējs" un virtuāli uzņem ciemos citu uzņēmumu vai organizāciju pārstāvjus

  • Sākot no 1. novembra aicināsim reģistrēties "pieredzes ņēmējus", kas vēlas virutāli doties ciemos pie citiem uzņēmējiem

Lai uzņēmējiem palīdzētu labāk sagatavoties tikšanās digitālajā formātā, Dagnija Lejiņa, reputācijas vadības kompānijas “Lejiņa & Partneri” vadītāja, publiskās runas platformas “Oratore” līdzdibinātāja un “Digital Freedom Festival” vadītāja,  tiešsaistē iepazīstināja ar aktualitātēm digitālajā komunikācijā un dalījās ar padomiem, kas jāņem vērā ikvienam, ikdienā komunicējot attālināti. 

Lekcijā tiek sniegti padomi, kā efektīvi komunicēt digitālajā vidē, un kādiem faktoriem ir jāpievērš papildu uzmanība. Šobrīd pandēmijas laikā, kad mums ir jāierobežo fiziskais kontakts, darba tikšanās un saziņa ar kolēģiem pārsvarā notiek attālināti.

Šādai saziņai ir daudz ieguvumu, tomēr aizvien straujāka un piesātinātāka ikdiena digitālajā vidē, rada tā saucamo “Zoom nogurumu”, un liek mums apgūt jaunus veidus, kā organizēt savu ikdienu un prasmīgi vadīt un vairot savas enerģijas avotus.

Šobrīd, kad tikšanās notiek pārsvarā digitālā vidē, aizvien aktuālāk ir apgūt prasmes, kā efektīvi uzstāties datora ekrānā, pārvarot bailes un diskomfortu, atrodoties  uz “digitālās” skatuves. Turklāt mūsdienās par skatuvi ir kļuvusi mūsu mājokļa istaba. Tehnoloģijas turpina savu attīstību, tāpēc e-platformu skaits tikai palielināsies, vienlaikus piedāvājot  arvien interaktīvāku iesaisti. Tas nozīmē, ka darbiniekiem jāspēj tās  apgūt un izzināt, bet uzņēmējiem ir īpaši jārūpējas un par prioritāru jāizvirza savu darbinieku labbūtība jeb well-being.

Video lekcijas laikā ikkatrs kopā ar Dagniju Lejiņu var noteikt arī savu reitingu digitālajā komunikācijā pēc virtuālās komunikācijas piramīdas modeļa.

Lekcijā arī  uzzināsiet par: 

  • tehniskā nodrošinājuma dažādību,
  • šobrīd populārākajām pieejamām e-platformām,
  • kā arī gūsiet padomus attālināto tikšanos plānošanā, satura veidošanā, savas attālinātās video istabas iekārtošanā u.c.

Reģistrē pieredzes apmaiņas dienu savā uzņēmumā un uzņem ciemos citus uzņēmējus: pieredzesdienas.lv/pieredzes-devejiem 

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?