28. mar, 2023

Swedbank ievieš Apple Pay tiešsaistes tirgotājiem

Swedbank kā pirmā banka ieviesusi Apple Pay norēķinu iespējas tiešsaistes tirgotājiem visās 3 Baltijas valstīs. Tagad iepērkoties internetā, pircējiem ir iespēja veikt apmaksu ne tikai ar bankas maksājumu kartēm vai internetbankas risinājumu, bet arī caur e-maku - Apple Pay. Šobrīd šādu iespēju var izmantot visi e-komercijas lietotāji savās Apple ierīcēs, iepērkoties pie tirgotājiem, kuri izmanto Swedbank EveryPay risinājumu.

Kā norāda Valdis Vaišļa, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītājs:

“Pēdējo 3 gadu laikā klientu interese veikt maksājumus caur Apple e-maku ir bijusi ļoti augsta. Maksājumu skaits 2022. gadā pieaudzis 3,5 reizes un sasniedzis 50 miljonus maksājumu. No kopējiem Swedbank apkalpotajiem maksājumiem tirdzniecības vietās, tie jau aizņem 20%. Un īpaši straujš pieaugums novērots tieši pagājušajā gadā, kad ar Apple e-maka starpniecību pārskaitīti 627 miljoni eiro. Tagad ieviestā iespēja arī tirgotājiem ļauj iekļaut Apple Pay savās e-komercijas platformās, kas palīdzēs klientiem vēl vienkāršāk samaksāt par precēm un pakalpojumiem.”

Liene Perija, Rimi Baltic digitālās attīstības direktore uzsver:

“Rimi e-veikals kā viena no lielākajām e-komercijas platformām Latvijā jau šobrīd piedāvā pircējiem dažādus risinājumus ērtākai ikdienai, piemēram, iespēju saņemt pasūtījumu tās pašas dienas vakarā, ātro saņemšanu 29 minūtēs vai ātro piegādi 58 minūtēs. Savukārt, norēķini ar Apple Pay sadarbībā ar Swedbank ir vēl viens nākamais solis, kas ļaus atvieglot klientu ikdienu, arvien turpinot attīstīt e-veikala platformu”.

Uzņēmējiem, kuri vēlas izmantot Apple Pay norēķinu iespējas savā e-komercijas platformā jāaktivizē šāda iespēja Swedbank internetbankā, kamēr uzņēmumiem kuriem vēl nav e-komercijas pakalpojuma līguma, jānoslēdz vienošanās par tiešsaistes maksājumu pieņemšanu.

  • Vairāk informācijas par Apple Pay iespējām tirgotājiem lasāms šeit.

Līdz ar Apple Pay ieviešanu arī uzņēmumu e-komercijas platformām, Swedbank ir pabeigusi pilnu Apple Pay ieviešanas ciklu. Privātpersonām jau kopš 2019. gada beigām ir pieejama iespēja savās Apple ierīcēs pievienot Swedbank maksājumu kartes un izmantot Apple Pay pakalpojumu. Savukārt ar Apple Pay ieviešanu Swedbank e-komercijas risinājumā, tas dod iespēju  pieņemt norēķinus uzņēmējiem arī savos interneta veikalos . Līdz ar to, norēķini pieejami izmantojot tādas Apple ierīces, kā iPhone, Mac, MacBook, iPad - drošai autorizācijai ar Face ID, Touch ID vai Apple Watch viedpulksteni.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?