26. aug, 2022

Pasaules Uzņēmējdarbības kausā Latviju pārstāvēs Longenesis

25. augustā norisinājās Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) Latvijas nacionālais fināls, kur pieci perspektīvi Latvijas jaunuzņēmumi sacentās par iespēju nokļūt globālajā finālā Rijāda, Saūda Arābijā, kā arī par balvu fondu 1 miljona ASV dolāru apmērā. Pēc žūrijas balsojuma par Latvijas uzvarētāju kļuva uzņēmums Longenesis – veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu. Savukārt skatītāju simpātijas balvu ieguva Uniscopia Group, kas izstrādājis e-komercijas platformu Printscopia, saviem klientiem piedāvājot gan iegādāties dažādus ar 3D tehnoloģiju radītus produktus, gan arī pašiem pasūtīt dažādu 3D produktu izveidi.

Latvijas fināla uzvarētājs saņēma īpašu kausu, ceļazīmi uz starptautisko biznesa konferenci “WebSummit” Lisabonā, Portugālē, kā arī dalību Pasaules Uzņēmējdarbības kausa akseleratorā. Šajā konkursā ieguvēji ir visi dalībnieki – visiem pieciem fināla dalībniekiem būs iespēja apgūt “Franklin Covey” biznesa treniņus un saņemt konsultācijas izcilības sasniegšanai.

Pēc uzvaras Latvijas nacionālajā finālā, jaunuzņēmums Longenesis savu ceļu turpinās nākamajā kārtā – globālā līmenī, sacenšoties ar vēl 200 valstu uzvarētājiem, lai iekļūtu TOP100 labāko uzņēmumu vidū. Lai labāk sagatavotos Pasaules Uzņēmējdarbības kausa globālajam finālam, Longenesis piedalīsies īpašās tiešsaistes apmācībās, kuru ietvaros tiks nodrošinātas mentoringa sesijas starptautisku mentoru pavadībā ar mērķi labāk izprast jaunuzņēmuma šī brīža attīstības stadiju un potenciālās izaugsmes iespējas. Globālais fināls norisināsies šī gada novembrī Rijādā, Saūda Arābijā un uz to tiks uzaicināti TOP25 labāki uzņēmumi.

Nacionālā fināla uzvarētājs – “Longenesis”– ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone: “Latvijas uzņēmēji ir Latvijas ekonomikas izaugsmes virzītājspēks un esmu lepna, ka šāda veida pasākumos mēs varam iedvesmot viens otru! Paldies Swedbank Latvija un globālajiem organizatoriem par šāda veida pasākumu veidošanu Latvijā – man ir liels prieks vērot uzņēmēju vēlmi rosīties, attīstīties un vēl jo vairāk, kāpt uz globālās skatuves! Gan uzvarētājam, gan pārējiem finālistiem novēlu jaunas biznesa iespējas nākotnē, globālus attīstības pavērsienus, kā arī atpazīstamību.”

“Mūsu uzvarētājam priekšā vēl ir liela konkurence, lai nokļūtu TOP25, taču mūsu pieredze rāda, ka ar degsmi un aizrautību par savu biznesa ideju, iespējams ir viss! Pērn Latviju pārstāvošais uzņēmums HyMet.eu iekļuva TOP25, savu ideju prezentējot uz globālas skatuves. Ticu, ka arī šī gada uzvarētājam – Longenesis – gūtā pieredze nacionālajā finālā ir pirmais lielais solis uz globālu atpazīstamību un jaunajiem biznesa pavērsieniem! Vēlreiz apsveicu un novēlu izdošanos,” saka Lauris Mencis, Swedbank vadītājs Latvijā.

“Esam ļoti pacilāti un patīkami satraukti par uzvaru Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālā finālā! Šis ir īpašs notikums visai mūsu komandai un mūsu uzņēmuma izaugsmes ceļam! Esam apņēmības pilni darīt visu iespējamo, lai iekļūtu labāko uzņēmumu TOP100 un vēlāk TOP25, izmantojot iespēju ar savu biznesa ideju iepazīstināt starptautisko žūriju un investorus,” saka Sergejs Jakimovs, Longenesis līdzdibinātājs.

Skatītāju balsojumā, kas bija pieejams pāris dienas pirms sacensībām un arī fināla laikā, par skatītāju simpātijas balvas ieguvēju tika noteikts uzņēmums Uniscopia Group, balvā saņemot kafijas automātu un aromātisku kafiju no pašmāju zīmola “Es mīlu kafiju!”.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālajā finālā piedalījās pieci uzņēmumi“Longenesis”, “My3D.Cloud”, “Naco Technologies”, “OX Drive” un “Uniscopia Group”.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020.gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā. Šī pārstāvība paver unikālas tiesības jau otro reizi organizēt EWC nacionālo finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs. Šogad tika aicināti pieteikties tie Latvijas uzņēmumi, kas ir reģistrēti un dibināti Latvijā, sākot no 2016. gada ar apgrozījumu līdz pieciem miljoniem eiro.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Nacionālo finālu rīko Swedbank kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Riga TechGirls. Šogad žūrijas sastāvu veidoja četri pieredzējuši uzņēmējdarbības jomas profesionāļi: Elīna Volāne, Swedbank Mazo uzņēmumu segmenta vadītāja; Kaspars Rožkalns, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors; Jānis Lielpēteris, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes loceklis un Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?