9. nov, 2020

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa Latvijā: Uzņēmēju pieredzes dienas

Swedbank kļuvusi par Global Entrepreneurship Network (GEN) partneri un rīkos Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu (16. - 20.novembris) Latvijā.

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir liela starptautiska kustība, ko atzīmē 180 valstīs, lai iedrošinātu uzņēmējus un uzsvērtu viņu lomu kā galvenajiem darba vietu radītājiem, inovatoriem, ekonomiskās izaugsmes un cilvēku labklājības veicinātājiem. Latvijā šajā nedēļā notiks jau par tradīciju kļuvušās Uzņēmēju pieredzes dienas, ar mērķi veicināt uzņēmēju zināšanu apmaiņu biznesa attīstībai, ko organizē Swedbank ar partneriem.

  • Ja vēlieties virtuāli dalīties savā pieredzē, reģistrējieties kā Pieredzes devējs (vēl tikai līdz 10. novembrim)

  • Ja vēlaties iepazīt citu uzņēmēju pieredzi, reģistrējieties kā Pieredzes ņēmējs (līdz 15. novembrim)

“Esam patiesi gandarīti, ka Latvija šogad atzīmē Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu un esam kļuvuši par Global Entrepreneurship Network partneri Latvijā. Uzņēmējdarbībā pieredze ir bagātība, tāpēc Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas laikā Swedbank kopā ar partneriem šogad jau trešo reizi pēc kārtas organizēs Uzņēmēju pieredzes dienas, dodot iespēju uzņēmējiem satikties, šogad digitālā formātā, un dalīties pieredzē, kas ir īpaši svarīgi šajā pārmaiņu laikā,” saka Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

Tikmēr Džonatans Ortmans (Jonathan Ortmans), GEN dibinātājs un prezidents norāda “2020.gada pandēmija bija kā radīta globālai reakcijai, bet tāda nesekoja. Valstu robežas ir tikpat uzņēmīgas inovācijām kā vīrusiem, un Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa izaicina Latvijas un visu citu valstu iedzīvotājus kopīgi strādāt, lai būvētu mūsu ekonomiku vēl spēcīgāku kā jebkad agrāk. Paldies mūsu partneriem Latvijā – Swedbank. Mēs ceram, ka Latvijas iedzīvotājiem pieaugs interese par sava uzņēmuma dibināšanu un attīstīšanu.”

Uzņēmēju pieredzes dienas 2020 – šogad digitāli

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā, no 16. līdz 20 novembrim, Latvijā jau trešo reizi notiks Uzņēmēju pieredzes dienas.

Tā ir pieredzes apmaiņas iniciatīva, lai veicinātu uzņēmēju un organizāciju zināšanu apmaiņu veiksmīgākai uzņēmējdarbības attīstībai Latvijā.

Swedbank, kopā ar sadarbības partneriem LTRK un ALTUM šogad aicina dalībniekus dalīties pieredzē un aktīvi piedalīties, dodoties ciemos viens pie otra virtuāli, izmantojot digitālo rīku platformas. Tāpat šajā nedēļā tiešsaistē tiks rīkotas vairākas diskusijas ar ekspertiem un uzņēmējiem, kā labāk pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kā sadarboties un sarunāties attālināti, kā, neskatoties uz situāciju pasaulē, augt un attīstīties, iekarojot starptautiskos tirgus. Prezentācijām un diskusijām ikviens varēs sekot līdzi Swedbank Latvia Facebook lapā.

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs: "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viena no prioritātēm ir celt uzņēmēju konkurētspēju, palīdzot ar zināšanām un pieredzes apmaiņu. Projekts Uzņēmēju pieredzes dienas, lieliski pilda mūsu mērķi par konkurētspējas celšanu, jo uzņēmējiem tiek dota iespēja redzēt ikdienā, kā strādā un problēmas risina citas kompānijas, iepazīstot to pieredzi un veiksmes stāstus.”

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs: “Vīrusa pandēmijas un dažādo tās ietekmju dēļ šis gads, visticamāk, būs neaizmirstams visiem - gan uzņēmumu īpašniekiem, gan uzņēmumos strādājošajiem. Esam priecīgi redzēt, ka uzņēmējdarbība vīrusa dēļ nav apstājusies – ALTUM programmās uzņēmēji turpina būt aktīvi ar pilnu jaudu. Ar prieku arī šogad iesaistāmies Swedbank Uzņēmēju pieredzes dienās, jo esam pārliecināti, ka šajos netipiskajos apstākļos, iespēja uzņēmējiem apmainīties ar pieredzi ir vēl būtiskāka nekā ikdienā. Arī ALTUM šogad Uzņēmēju dienās dalīsies pieredzē par dažādiem risinājumiem gan vīrusa krīzes pārvarēšanai, gan biznesa attīstīšanai ar valsts atbalsta programmu palīdzību.”

  • Šogad iniciatīvā piedalīties dota iespēja ne tikai tiem, kam pieder savs bizness, bet arī uzņēmumu darbiniekiem, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kā arī mācībspēkiem, kuri saistīti ar uzņēmējdarbības jomu.

Kā reģistrēties Uzņēmēju pieredzes dienām?

Dalībnieki, kuri gatavi aicināt uz pieredzes tikšanos citus uzņēmumus un organizācijas, lai virtuāli pastāstītu par savu pieredzi, aicināti reģistrēt savu dalību līdz 6. novembrim. Savukārt dalībnieki, kas vēlas iepazīt citu uzņēmumu un organizāciju pieredzi, varēs pieteikties no 7. līdz 15. novembrim.

Aicinām reģistrēties dalībai šeit: www.pieredzesdienas.lv

Par Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu (Global Entrepreneurship Week)

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir starptautiska kustība, kas tiek pārstāvēta 180 valstīs – to veido desmitiem tūkstošu pasākumu, aktivitāšu un konkursu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku izpētīt viņu kā uzņēmēju potenciālu, vienlaikus dibinot kontaktus un veicinot sadarbību viņu ekosistēmās. Tā tika uzsākta 2008. gadā ar nacionālajām kampaņām 77 valstīs un ir paplašinājusies līdz aptuveni 10 miljonu dalībnieku iesaistei. 2020. gadā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas tēmas ir:  ekosistēma, izglītība, iekļaušana un politika. Latvijā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu šogad rīko Swedbank.

Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.gew.co un sekojiet @unleashingideas vietnē Twitter.

Aptauja

Kura, tavuprāt, ir tavas finanšu veselības vājākā vieta?